Ортодонтия

изкуството да създаваш красиви усмивки

Ортодонтското лечение обикновено започва едва след като повечето от възрастните зъби на детето са започнали да пробиват. Това обикновено е, когато e на около 12 години, но зависи от това колко от възрастните им зъби са пробили и от растежа на лицето и челюстите им. Ортодонтското лечение за възрастни може да започне на всяка възраст, но възможностите за лечение са по-ограничени. Лечението няма да започне, освен ако нямате добър стандарт на орална хигиена, тъй като ортодонтското лечение може да увеличи риска от кариес и проблеми с венците.

ОРТОДОНТСКО ЛЕЧЕНИЕ

Развитието на ортодонтската технология доведе до много различни възможности. Брекетите вече са много по-малки, по-лесни за носене и ефективни, за да Ви дадат усмивката, която заслужавате.

Ние осъзнаваме, че всеки е различен с уникални нужди и избор на начин на живот. Когато започнете ортодонтско лечение при нас, ще получите персонализирано лечение. Започвайки с консултация, д-р Цонев ще оцени вашите зъби, за да събере информация и да разработи цялостен план за лечение. От насрочване на срещи до достъпни опции за плащане, за нас е важно да знаете пътя напред и да можете да го планирате.

След това ще преминете към планиране на лечение, където лекарят ще обсъди плана за вашата усмивка. Като седнете заедно, ще обсъдите възможностите за лечение, рисковете и усложненията, информираното съгласие и достъпните опции за плащане, ще имате цялата информация, от която се нуждаете.

АЛАЙНЕРИ

Алайнерите са реплика на вашите зъби. Чрез носенето му върху зъбите се прилага лек натиск за функциониране на репозиционирането. Ортодонтът предлага, ако човек иска да получи положителен резултат от брекетите, те трябва да се носят по 22 часа в денонощието. Наборът от алайнери непрекъснато се променя в зависимост от промените в зъбите.

Ползи от изправянето на зъбите

Рентгенов апарат

Дентален кабинет д-р Цонев притежава собствен рентгенов апарат за зъбни снимки.

Не е необходимо да ходите на друго място за снимка.

По този начин значително се намаля времето за Вашето зъбно лечение.

Често задавани въпроси

Колко често трябва да ходя на зъболекар?

Няма универсално лечение на зъбите. Някои хора трябва да посещават зъболекар веднъж или два пъти годишно. Други може да се нуждаят от повече посещения. Вие сте уникален човек, с уникална усмивка и уникални нужди, когато става въпрос за поддържане на усмивката Ви здрава.

Какво трябва да търся при избора на зъболекар?

Стоматологичните грижи са много персонализирана услуга, която изисква добра връзка между зъболекаря и пациента. След първото си посещение ще  можете да определите дали това е правилният зъболекар за вас.

Какво причинява лош дъх?

В някой случаи лошият дъх е симптом на основно заболяване, което се нуждае от възможно най-ранно лечение.

Устойчивият лош дъх обикновено се причинява от миризливите газове на бактериите, които покриват зъбите и венците ви. Пушенето, чесънът и лукът могат да увеличат проблемите. Някои заболявания като диабет, чернодробни или бъбречни проблеми, заболявания на носа или стомаха и “сухота в устата” (ксеростомия), която засяга потока на слюнката, могат да бъдат причина за лош дъх.

Какво е лечението на лошия дъх?

След като установим степента и причината за проблема с лошият дъх, лечението може да приеме различни форми. Ако се установи, че основната причина за лошия дъх е медицински проблем, ще бъде направено подходящо насочване. Зъболекарят ще препоръча коригиране и лечение на всяко зъбно заболяване, което е пряко свързано с проблема с лошият дъх или заболяването на венците.

Какво е орална хирургия?

Оралната хирургия включва диагностика, управление и понякога хирургично или медицинско лечение на заболявания на устата и съседните и околните структури. Оралната хирургия е тясно свързана с оралната и лицево-челюстната хирургия/медицина.

Трябва ли да извадя мъдреците си?

Не всички мъдреци трябва да бъдат отстранени. В някои случаи обаче появата на тези зъби може да причини сериозни проблеми, водещи до болка, подуване или инфекция. Най-често срещаният проблем, който виждаме, е, че често няма достатъчно място за мъдреците да преминат, когато това се случи, препоръчва се отстраняване на засегнатите мъдреци.

Болезнено ли е отстраняването на мъдреци?

Под местна анестезия няма да почувствате остра болка по време на процедурата. По време на отстраняването на мъдреца обаче може да почувствате известен натиск, докато вашият орален хирург разширява гнездото на зъба, като леко разклаща зъба напред-назад. Налягането, което усещате, не е голямо и води до чисто, бързо и лесно извличане.

Какво е корона?

Короните са идеални за възстановяване на зъби, които са били счупени или са били отслабени от кариес или от поставяне на много голяма пломба. Третираните корени на зъбите може да изискват корона за защита на останалия зъб.

Запишете си час

0899 83 40 20

Запиши час

Работно време

Пон. - Пет. 09:00-18:00

ул. “Чавдар Мутафов” 22

град София, р-н Лозенец