Дентална хирургия

изкуството да създаваш красиви усмивки

По време на манипулациите се използват атравматични методи на работа, световно известни анестетици, както и индивидуален подход към всеки един пациент.

В дентална клиника д – р Цонев можете да се възползвате от следните услуги:

» Ескстракция на зъби

» Ретинирани и полуретинирани мъдреци

» Фрактурирани корени

» Спиране на локални кръвоизливи

» Кюретажи, промивки, антибиотични лечения

Хирургично отстраняване на зъб

Зъбите могат да бъдат извадени от устата поради редица причини, включително кариес, козметични причини, травма или удар. Това се прави под местна анестезия, а понякога и под обща анестезия.

Хирургично отстраняване на задържан корен

Задържаният корен остава в челюстта след екстракция на зъб и понякога се използва като опора за протези. Ако причинява болка, може да бъде отстранен чрез операция, за да се облекчи болката и да се предотврати инфекция.

Хирургично отстраняване на засегнат зъб

Ако зъбът не изникне или изникне само частично, той се счита за засегнат. Тъй като това може да доведе до неправилно подравняване на захапката и възможно улавяне на отломки – и следователно възпаление на венците – те често се отстраняват хирургически. Прави се разрез на венеца и зъбът се отстранява с всяка кост, която пречи.

Хирургично отстраняване на счупен мъдрец

Мъдреците са най-често срещаните зъби, които се забиват или забиват в тъканта на венците или костта. Във венеца се прави разрез и зъбът, както и костта, се отстраняват. След това разрезът се зашива.

Пълна замяна на зъбите

Това е процедура за премахване и заместване на всички зъби на човек, може би в резултат на пародонтално заболяване или абсцес на зъбите. Това може да направи голямо подобрение на оралното и общото здраве на човек.

Рентгенов апарат

Дентален кабинет д-р Цонев притежава собствен рентгенов апарат за зъбни снимки.

Не е необходимо да ходите на друго място за снимка.

По този начин значително се намаля времето за Вашето зъбно лечение.

Често задавани въпроси

Колко често трябва да ходя на зъболекар?

Няма универсално лечение на зъбите. Някои хора трябва да посещават зъболекар веднъж или два пъти годишно. Други може да се нуждаят от повече посещения. Вие сте уникален човек, с уникална усмивка и уникални нужди, когато става въпрос за поддържане на усмивката Ви здрава.

Какво трябва да търся при избора на зъболекар?

Стоматологичните грижи са много персонализирана услуга, която изисква добра връзка между зъболекаря и пациента. След първото си посещение ще  можете да определите дали това е правилният зъболекар за вас.

Какво причинява лош дъх?

В някой случаи лошият дъх е симптом на основно заболяване, което се нуждае от възможно най-ранно лечение.

Устойчивият лош дъх обикновено се причинява от миризливите газове на бактериите, които покриват зъбите и венците ви. Пушенето, чесънът и лукът могат да увеличат проблемите. Някои заболявания като диабет, чернодробни или бъбречни проблеми, заболявания на носа или стомаха и “сухота в устата” (ксеростомия), която засяга потока на слюнката, могат да бъдат причина за лош дъх.

Какво е лечението на лошия дъх?

След като установим степента и причината за проблема с лошият дъх, лечението може да приеме различни форми. Ако се установи, че основната причина за лошия дъх е медицински проблем, ще бъде направено подходящо насочване. Зъболекарят ще препоръча коригиране и лечение на всяко зъбно заболяване, което е пряко свързано с проблема с лошият дъх или заболяването на венците.

Какво е орална хирургия?

Оралната хирургия включва диагностика, управление и понякога хирургично или медицинско лечение на заболявания на устата и съседните и околните структури. Оралната хирургия е тясно свързана с оралната и лицево-челюстната хирургия/медицина.

Трябва ли да извадя мъдреците си?

Не всички мъдреци трябва да бъдат отстранени. В някои случаи обаче появата на тези зъби може да причини сериозни проблеми, водещи до болка, подуване или инфекция. Най-често срещаният проблем, който виждаме, е, че често няма достатъчно място за мъдреците да преминат, когато това се случи, препоръчва се отстраняване на засегнатите мъдреци.

Болезнено ли е отстраняването на мъдреци?

Под местна анестезия няма да почувствате остра болка по време на процедурата. По време на отстраняването на мъдреца обаче може да почувствате известен натиск, докато вашият орален хирург разширява гнездото на зъба, като леко разклаща зъба напред-назад. Налягането, което усещате, не е голямо и води до чисто, бързо и лесно извличане.

Какво е корона?

Короните са идеални за възстановяване на зъби, които са били счупени или са били отслабени от кариес или от поставяне на много голяма пломба. Третираните корени на зъбите може да изискват корона за защита на останалия зъб.

Запишете си час

0899 83 40 20

Запиши час

Работно време

Пон. - Пет. 09:00-18:00

ул. “Чавдар Мутафов” 22

град София, р-н Лозенец