Имплантология

изкуството да създаваш красиви усмивки

Имплантологията е област от денталната медицина целяща възстановяването на липсващи зъбни структури чрез поставянето на имплант. За целта е необходима консултация със стоматолог, както и обсъждането на възможния план на лечение.

Дентален кабинет д – р Цонев е отворен към всякакви въпроси касаещи Вашето здраве.

Имплантологично лечение в дентален кабинет д-р Цонев

 

 • Можем да заместим единичен зъб или множество липсващи зъби със зъбни импланти
 • Разполагаме с набор от най-съвременни опции, за да осигурим пълен набор от постоянно фиксирани зъби!
 • Ние можем да закрепим вашите съществуващи зъбни протези стабилно на място с помощта на зъбни импланти
 • Имаме уменията да осигурим процедури за костна аугментация, присаждане на синуси и меки тъкани, като по този начин намаляваме необходимостта да ви насочваме другаде
 • Инвестирахме в най-новите дигитални техники и хирургическа технология, за да осигурим намалено време за лечение и по-малко назначения
 • Ние предлагаме съзнателна седация за нервни пациенти, така че вашето хирургично преживяване да е релаксиращо и без стрес
 • Д-р Цонев се ангажира с непрекъснато професионално обучение и развитие, за да гарантираме, че използваме най-новите умения и техники

Предимства на зъбните импланти

 • Подобрена увереност и самочувствие
 • Имплантите са дългосрочно, фиксирано решение за липсващи зъби
 • Изхвърлете зъбните протези завинаги!
 • ИЛИ закрепете здраво протезите си на място, за да ги спрете да се движат
 • Запазва структурата на костите, което води до по-младежки вид
 • Яжте, дъвчете, усмихвайте се и се смейте отново с увереност
 • Възстановете социалния си живот
 • Няма повече пропуски

 

Рентгенов апарат

Дентален кабинет д-р Цонев притежава собствен рентгенов апарат за зъбни снимки.

Не е необходимо да ходите на друго място за снимка.

По този начин значително се намаля времето за Вашето зъбно лечение.

Често задавани въпроси

Колко често трябва да ходя на зъболекар?

Няма универсално лечение на зъбите. Някои хора трябва да посещават зъболекар веднъж или два пъти годишно. Други може да се нуждаят от повече посещения. Вие сте уникален човек, с уникална усмивка и уникални нужди, когато става въпрос за поддържане на усмивката Ви здрава.

Какво трябва да търся при избора на зъболекар?

Стоматологичните грижи са много персонализирана услуга, която изисква добра връзка между зъболекаря и пациента. След първото си посещение ще  можете да определите дали това е правилният зъболекар за вас.

Какво причинява лош дъх?

В някой случаи лошият дъх е симптом на основно заболяване, което се нуждае от възможно най-ранно лечение.

Устойчивият лош дъх обикновено се причинява от миризливите газове на бактериите, които покриват зъбите и венците ви. Пушенето, чесънът и лукът могат да увеличат проблемите. Някои заболявания като диабет, чернодробни или бъбречни проблеми, заболявания на носа или стомаха и “сухота в устата” (ксеростомия), която засяга потока на слюнката, могат да бъдат причина за лош дъх.

Какво е лечението на лошия дъх?

След като установим степента и причината за проблема с лошият дъх, лечението може да приеме различни форми. Ако се установи, че основната причина за лошия дъх е медицински проблем, ще бъде направено подходящо насочване. Зъболекарят ще препоръча коригиране и лечение на всяко зъбно заболяване, което е пряко свързано с проблема с лошият дъх или заболяването на венците.

Какво е орална хирургия?

Оралната хирургия включва диагностика, управление и понякога хирургично или медицинско лечение на заболявания на устата и съседните и околните структури. Оралната хирургия е тясно свързана с оралната и лицево-челюстната хирургия/медицина.

Трябва ли да извадя мъдреците си?

Не всички мъдреци трябва да бъдат отстранени. В някои случаи обаче появата на тези зъби може да причини сериозни проблеми, водещи до болка, подуване или инфекция. Най-често срещаният проблем, който виждаме, е, че често няма достатъчно място за мъдреците да преминат, когато това се случи, препоръчва се отстраняване на засегнатите мъдреци.

Болезнено ли е отстраняването на мъдреци?

Под местна анестезия няма да почувствате остра болка по време на процедурата. По време на отстраняването на мъдреца обаче може да почувствате известен натиск, докато вашият орален хирург разширява гнездото на зъба, като леко разклаща зъба напред-назад. Налягането, което усещате, не е голямо и води до чисто, бързо и лесно извличане.

Какво е корона?

Короните са идеални за възстановяване на зъби, които са били счупени или са били отслабени от кариес или от поставяне на много голяма пломба. Третираните корени на зъбите може да изискват корона за защита на останалия зъб.

Запишете си час

0899 83 40 20

Запиши час

Работно време

Пон. - Пет. 09:00-18:00

ул. “Чавдар Мутафов” 22

град София, р-н Лозенец